Ontdek Haarlem & Omstreken

Activiteiten

Bekijk beschikbaarheid

Ontdek Haarlem & Omstreken

Activiteiten

Bekijk beschikbaarheid

Haarlem zit vol met leuke activiteiten

Heb je zin in een heerlijk biertje van de Jopenkerk. Of wil je liever fietsen door de duinen of het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland?

Hotel-Malts-Haarlem

Noordzee strand

Bloemendaal aan Zee & Zandvoort

Op slechts 7 kilometer, half uurtje met de fiets ligt het prachtige Noordzee strand.

Bij elk weertype is het heerlijk ontspannen om een strandwandeling te maken en daarna een drankje/hapje bij een gezellige strandtent of bij mooi weer een zomers dagje aan het strand.

Bij Bloemendaal aan Zee & Zandvoort zijn diverse strandpaviljoens, sommige zijn zelfs het gehele jaar geopend.

Het Bloemendaalse strand heeft in 2019 voor het achtste opeenvolgende jaar twee Blauwe Vlaggen ontvangen. De Blauwe Vlag is een internationale milieu onderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn.

Kennemerduinen

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het steeds verrassende duingebied, van landgoederen langs de buitenrand, via woeste duinen naar het Noordzeestrand, is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten. Heerlijk om te wandelen en fietsen.

Keukenhof 2022

helaas (nog) niet open!

Het beroemde Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! De 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor ruim 32 hectare aan geur en kleur. In de paviljoens wisselen 30 bloemen- en plantenshows elkaar af. Ontdek de actuele trends in tuinieren en raak geïnspireerd in de 7 inspiratietuinen. Vele kunstwerken komen goed tot hun recht tussen de bloemen. www.keukenhof.nl

A World of Colours is het thema van Keukenhof in 2021. Iedereen houdt van bloemen, de lente, tulpen en de kleurige bollenvelden. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier. Ontdek in 2021 de kracht van kleuren in Keukenhof, het kleurrijkste lentepark ter wereld!

Mooie bloembollenvelden in de buurt van de Keukenhof te bewonderen vanaf eind maart tot begin mei. Ideaal om via een fietstocht te bezoeken. Hotel Malts heeft 2 fietsen in de verhuur.

Keukenhof is vanaf 20 maart t/m 9 mei 2021 elke dag open van 08.00 – 19.30 uur.

Haarlem Canal Tours

De stad op haar mooist van april tot en met oktober: vaar in de open sloep, met de enthousiaste schipper Jeroen, door het centrum van Haarlem met de rondvaarten van Haarlem Canal Tours. Tijdens de 75 minuten durende tour krijgt u een unieke presentatie over de geschiedenis, kunst en architectuur van de stad en geniet u optimaal vanaf het water.

De tour is in het Nederlands en in het Engels te volgen. De sloep vertrekt vanaf de exclusief voor Haarlem Canal Tours gereserveerde afvaartlocatie in het centrum van de stad aan het Spaarne tegenover het Teylersmuseum. 

Tijdens de tour vaart u langs vele bekende gebouwen: De Egelantier, Nieuwe Kerk, Stadsschouwburg, Kathedraal Sint Bavo, Kantoor ING, Patronaat, Bisdom, Het Huis Barnaart, Het Paardenwed, Koudenhorn, De Molen Adriaan, Teylers Museum, Grote of St. Bavo Kerk, diverse pleinen en hofjes en vele andere monumenten en architectuur die Haarlem rijk is. 

De tour kan online via www.haarlemcanaltours.nl of via het VVV-kantoor op de Grote Markt geboekt worden.

Huur je eigen sloep

Heerlijk zelf varen in je eigen sloep door de grachten van Haarlem, richting de prachtige Mooie Nel en Spaarndam of Heemstede. 

Ga voor een onvergetelijke dag het water op en neem een picknick mee! 

Bootverhuur (Coronaproof, zonder vaarbewijs) : Greenjoy: Geniet op het water in een ruime fluistersloep. 

vanaf € 25,- per uur.
Bootverhuur Club Spaarne:  motorboot vanaf € 17,50 per uur.

Markten

Vrijdag: Boeren Biologische Markt op de Botermarkt

Zaterdag: Leukste middelgrote Weekendmarkt van Nederland op de Grote Markt + Kleine markt op de Botermarkt

Zaterdag: Antiekmarkt op de Dreef, bij het Houtplein, twee keer per maand van mei t/m september

Woensdag: Antiek en rommelmarkt op de Botermarkt (alleen in seizoen)

Stadswandeling - wandelroutes

Elke zaterdagmiddag vanaf het VVV kantoor op de Grote Markt
Het VVV kantoor heeft tevens diverse wandelroutes beschikbaar om op eigen gelegenheid Haarlem te ontdekken oa:
– Monumentenroute
– Wandeling ‘Prachtig Haarlem’
– Hofjesroute, langs de diverse hofjes die Haarlem rijk is.

Sleutels van de stad in Haarlem Speurtocht

Leuk om Haarlem eens op een andere manier te ontdekken. Tijdens de speurtocht kom je op de leukste plekjes van de stad en leer je meer over de cultuur en geschiedenis van onze mooie stad.

Sleutels van de stad is een speurtocht, vakantiespel en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar zeker ook leuk voor volwassenen. 

Bezoek de website van Sleutels van de stad om de speurtocht direct te bestellen!

Hofjes van Haarlem

Haarlem is met 22 hofjes een echte hofjesstad. De hofjes herinneren aan lang vervlogen tijden. Rijke burgers stichtten de hofjes, kleine huisjes rond een binnentuin, voor arme ongetrouwde vrouwen en weduwen, waar ze gratis mochten wonen. 

Deze hofjes zijn nog altijd kleine stadsoases met schattige huisjes, vaak achter zware deuren en verscholen toegangspoorten. 

De meeste zijn open voor het publiek, oa Hofje van Bakeness, oudste hofje van Haarlem uit 1395. Op zondag zijn alle hofjes gesloten.

Activiteiten Agenda Haarlem

Voor de activiteiten in en om Haarlem zie www.haarlemmarketing.nl voor bijvoorbeeld Haarlem Culinair, Haarlem Jazz & More, Jopen festival, Kunstlijn en de Kerstmarkt.

Leuke tip wat te doen in Haarlem www.leuketip.nl/steden/haarlem

Link voor mooie sfeerimpressie Haarlem – forgetsomeday.com/haarlem – engels, made by Toccara; special thank you for the beautiful pictures!

Boek direct via B&B Hotel Malts voor de beste service en de laagste prijsgarantie!

Test