Alleen het allerbeste...

Restaurant & Winkels

Bekijk beschikbaarheid

Alleen het allerbeste...

Restaurant & Winkels

Bekijk beschikbaarheid

Culinair genieten, Haarlem telt 200 restaurants

voor iedere smaak, maar ook voor ieder budget, wat wils.

Of je uitgebreid wilt dineren, of het klein en eenvoudig wilt houden, Haarlem heeft prachtige restaurants waar je een gezellige avond zult beleven.  Haarlem staat bekend om haar culinaire en bourgondische lifestyle. Al eeuwen geleden wisten Haarlemmers wat eten betekent. Dit kun je nog steeds terugvinden in de rijke keuze aan smaken en diner opties in onze historische binnenstad. 

Haarlem heeft alles in huis voor heerlijk winkelen!

De autoluwe, monumentale binnenstad telt veel exclusieve winkels, trendy kledingzaken, charmante antiek- en curiosawinkeltjes en talloze speciaalzaken op elk denkbaar gebied. In de grote winkelstraten zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden. Deze enorme verscheidenheid leverde Haarlem een aantal keren de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’ op.
Haarlems trots, leukste winkelstad van Nederland door prettig winkelen en meest gevarieerde aanbod.

Ook op zondag zijn de meeste winkels geopend van 12.00 tot 17.00. Op donderdagavond zijn de winkels geopend tot 21.00 uur.

Hotel-Malts-Haarlem

Kledingboetiekjes, interieur- & lifestyle-shops

Ben je op zoek naar dat ene bijzondere winkeltje, dat niet alledaagse adresje waar je iets unieks kunt vinden? Slenter dan eens door De Gouden Straatjes, waaronder ook onze charmante Zijlstraat. Gegarandeerd succes! 

De vele zelfstandige winkeltjes die hier gevestigd zijn variëren van ambachtelijke werkplaatsen en conceptstores tot exclusieve designwinkels en vintageshops. De Gouden Straatjes bevinden zich rondom de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. 

Tip: Net om de hoek bij Hotel Malts vind je de Stijlloods, kwalitatief goede 2e hands kleding en lifestyle. Het concept: artikelen worden door particulieren in consignatie ingebracht en blijven 2 maanden in de winkel. Hierdoor wisselt het assortiment regelmatig in een mooie frisse creatieve winkel. Kijk eens op de website stijlloods.com

Tip: In de Koningstraat vind je ’t Kaaswinkeltje, waar wij de lekkerst kazen halen voor het ontbijtbuffet.

Tip: In de Grote Houtstraat: The art of Tea Herbs & Spices, heerlijke winkel met heel veel kruiden, specerijen en thee

Jopenkerk

De Jopenkerk, Haarlems trots….De voormalige Jacobskerk in het Raaksgebied is nu een volledig operationele brouwerij, Grand Café en restaurant. Onder het genot van een borrel of diner kunt u het brouwproces met eigen ogen aanschouwen. 

Wat begon als een jubileumstunt, is uitgegroeid tot de snelstgroeiende onafhankelijke bierbrouwerij van Nederland. Met een historie die is verankerd in de geschiedenis van Haarlem, maar met een frisse kijk op een veelbelovende toekomst. 

Jopen heeft de Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld en de historische speciaalbieren opnieuw gebrouwen. Veel van de Jopenbieren worden nu nog gebrouwen met de drie historische brouwgranen; gerst, haver en tarwe. Dit geeft Jopenbieren hun eigen unieke smaak.

Lunchen-by-lima

Omdat je toch iets moet eten op zo'n dag. Een aantal lunchtips.

In Haarlem kun je bij zoveel leuke tentjes lunchen, van eenvoudig, exclusief, vegetarisch en veganistisch. Op deze manier kan je echt even bijkomen van het winkelen en genieten van een lunch waar jij trek in hebt!

Tip: Hofje zonder Zorgen in de Grote Houtstraat bij het Proveniershofje 
Ook home made high tea (op reservering)

Tip: Lunch in een van de oudste straatjes van Haarlem: Metzo in de Warmoesstraat
Lunchen op de Grote Markt: Grand Café Brinkmann

Tip: Of beginnen met een lekkere lunch bij ons in de Zijlstraat:
Anne & Max
By Lima (ook vegetarisch/veganistische lunch)

Bekijk onze allermooiste kamers

Boek direct via B&B Hotel Malts voor de beste service en de laagste prijsgarantie!